Velkommen | opret ny bruger | log på

FAQ/OSS

Hvad er Netnationen?

Projektet er udsprunget af interessen for at vide mere om hvordan det danske domænerum udvikler sig over tid. Projektet sponsoreres udelukkende ved hjælp af reklameindtægter.

Indeholder Netnationen alle danske domæner?

Ja, i dag indeholder Netnationen alle danske domænenavne, hvilket svarer til over 1 million domæner. I begyndelsen (som netstats.dk) indeholdte databasen kun de tilgængelige domæner, dvs domæner som kunne findes gennem søgemaskiner og links. I dag indeholder databasen alle registrerede domæner, inklusiv domæner som endnu ikke er taget i brug.

Hvorfor er mit websted i Netnationens database?

Netnationen indsamler data om alle danske domæner og dermed også informationer omkring de websteder som er associeret med domænerne.

Kan jeg fjerne mit domænenavn fra Netnationen?

Nej, domænenavne kan ikke fjernes fra Netnationen. Domænenavne er offentlige adresser og er derfor ikke underlagt samme regler som personlige informationer.

Er Netnationen en søgemaskine?

Nej, Netnationen indekserer ikke indholdet på en domæneadresse og følger derfor heller ikke de gængse regler for indholdsekskludering (f.eks. igennem robots.txt) som andre søgemaskiner (f.eks. Google) benytter.

Netnationen viser hvilke domænenavne der ligger på min server, kan jeg forhindre det?

Det er ikke muligt at skjule et domænenavn på en server, men hvis du ikke ønsker at associere dine domænenavne med hinanden er det en god ide at placere domænenavnene på forskellige servere.

Når jeg søger på mit domænenavn i Google så finder jeg en side fra Netnationen?

Google (og øvrige søgemaskiner) indekserer alle Netnationens sider og gemmer dem i deres databaser. Netnationen har ingen kontrol over hvor ofte søgemaskinerne indekserer de enkelte sider og heller hvor i søge resultatet de enkelte sider fremgår.

Mit domæne fungerer ikke, hvem skal jeg kontakte?

Netnationen her ikke noget med dit domæne at gøre. Du bør rette henvendelse til din internet udbyder, webhotel eller DK-Hostmaster. (se mere om disse kontakter nedenfor)

Hvordan finder Netnationen slettede domænenavne?

Netnationen holder konstant øje med ændringer i registreringsforholdet af danske domænenavne. Hvis et domæne viser sig ikke længere at være registreret markeres det som værende slettet.

Samarbejder Netnationen med DK-Hostmaster?

Nej, Netnationen indsamler udelukkende offentlige tilgængelige informationer fra bl.a. DK-Hostmaster.

Hvad er en registrant?

En registrant er en bruger som køber brugsrettigheden til et domænenavn i en given periode (1-5 år ad gangen). Domænet bliver således ikke registrantens ejendom. Et domænenavne kan til enhver tid kræves tilbage af DK-Hostmaster, hvis ikke reglerne for brugsrettighederne overholdes.

Hvad er en registrator?

En registrator er typisk et firma som har købt sig rettigheden til at registrere domænenavne for brugere (registranten). Når et domænenavn registreres af en registrator, opkræves leje (årsgebyr) for det første år. Årsgebyret tilgår DK-Hostmaster og derfor opkræver de fleste registratorer også et registreringsgebyr. Typisk udbyder registratorer også webplads (webhoteller, dedikerede server, osv.)

Hvem er DK-Hostmaster?

DK-Hostmaster er en organisation som holder styr på og udlejer alle danske domænenavne (dvs. domænenavne der ender på .dk). Det er i sidste ende DK-Hostmaster som regerer enevældigt over de danske domæner og kan derfor betragtes som havende monopol på markedet. DK-Hostmaster tager sig ikke af direkte registrering af domænenavne - den proces er udliciteret til registratorer.

Hvad er en internet udbyder?

Din internet udbyder er den som levere din internet adgang. Hvis du har problemer med at forbinde til internettet skal du typisk rette henvenlse til dem. Populære internet udbydere er: Teleselskaber (som f.eks. TDC eller Cybercity), Kabelnetleverandører (som f.eks. Stofa), Antenneforeninger, Elselskaber.

Hvad er et webhotel?

Et webhotel er en teknisk virksomhed som giver dig mulighed for at leje plads på en webserver. Webserveren er forbunet til internettet og dermed har du mulighed for at oprette en hjemmeside som er tilgængelig på nettet. Du kan benytte et domænenavn til at henvise til din hjemmeside. Hvis du ikke kan forbinde til din hjemmeside men kan forbinde til andre hjemmesider (som f.eks. www.google.com), så bør du kontakgte dit webhotel. Populære webhoteller: One.com, Surftown.

Uautoriseret brug

Netnationen tillader ikke 'scraping' af data eller anden automatisk aflæsning af data tilgængelig på Netnationen.dk. Al uautoriseret brug vil medføre lukning for adgang til systemet.

Hjælp

Sådan finder du alle dine domæner via DK-Hostmaster

For at få oplyst alle dine DK domænenavne via DK-Hostmaster skal du bruge dit Bruger-ID (Handle). Det finder du på fakturaer fra DK-Hostmaster eller ved at indtaste et af dine domænenavne i søgefunktionen (vælg registrant) på DK-Hostmasters hjemmeside.

Hvis din søgning gav et resultat vil du finde dit Bruger-ID i datablokken Registrant. Eksempel på Bruger-ID: X1000-DK.

Kopier dit Bruger-ID og gå tilbage til søgefunktionen. Indtast dit Bruger-ID i søgefeltet for at få en liste med alle domænenavne forbundet med det angivne Bruger-ID. (Bemærk: Der kan være forskel på antallet af fundne domænenavne alt efter om du søger på Registrant eller Fuldmægtig).

Hvis ikke alle dine domænenavne er registreret under samme Bruger-ID bør du samle dine domæner under et Bruger-ID.

Dit DK-Hostmaster Bruger-ID

Du finder dit Bruger-ID på fakturaer fra DK-Hostmaster eller ved at indtaste et af dine domænenavne i søgefunktionen (vælg registrant) på DK-Hostmasters hjemmeside.

Hvis din søgning gav et resultat vil du finde dit Bruger-ID i datablokken Registrant. Eksempel på Bruger-ID: X1000-DK.


Oppetid overvågning

Overvåg dine hjemmesider via e-mail og SMS. oppetid.netnationen.dk


Statistik til dit DK domæne

Gratis statistik og chart placering til dit domæne. Få koden her